Как да постигнем доходи от инвестиции и спекулации?

За първи път в България – практическа конференция, организирана и проведена от трейдъри за трейдъри.

Независимо дали определяме себе си като инвеститори, трейдъри или спекуланти;

независимо дали търгуваме в рамките на деня или с хоризонт от седмици, месеци и години напред;

независимо дали като снайперисти се прицелваме в определени финансови инструменти или изграждаме портфолио, за да диверсифицираме риска;

всички ние имаме една и съща цел – да постигнем реални и устойчиви доходи от своите инвестиции и спекулации?

Това бe и темата на практическата конференция, която  се проведе на 24.03.2018 г. в сградата на НТС в София на ул. Раковски 108.

По своята идея и организация, конференцията бе средище на проактивни инвеститори. Затова в нея участваха:

♦ Хора, които активно търсят стратегии, подход и подходящи възможности за постигане на печалба;

♦ хора, които сами взимат търговски решения и които сами определят хоризонта на своите сделки;

♦ хора, които търсят нови знания и упорито изграждат у себе си качества и умения за постигане на дългосрочен успех.

Разбира се, вероятно присъстваха и доверителните инвеститори, които бяха любопитни да научат как разсъждават и действат хората, които сами управляват парите си.

Подарък за всички участници е книгата „ Как търгувам и инвестирам в акции и облигации?“, преведена на български език.


Автор на книгата е Richard Wyckoff, който с право се счита за един от патриарсите в зората на стоковите пазари. Той е основател, автор и редактор на Magazine of Wall Street. Неговите разбирания са залегнали в основата на редица съвременни техники и стратегии за търговия на финансовите пазари. Той първи надниква “зад кулисите” и обяснява как играят големите срещу малките. Книгата на български език e подарък от преводача за родните инвеститори.


 

Макар и ясно разписана предварителна програма, развитието на конференцията излезе извън тесните рамки на теми и времетраене:)

В началото Стефан Трашлиев направи кратка презентация на своята концепция за холистичния трейдинг. Борис Антонов нагледно показа и разказа как анализира пазарната информация по метода ICT, базиран на това как оперират маркет мейкърите.  Обясни по какъв начин се манипулира пазара и как е възможно да се възползваме от тези ценови движения оптимално. Методът е приложим и при търговията с акции, където търсенето и предлагането се проявяват в най-чист вид.

Дискусията след двете презентации стана толкова оживена, че буквално “изяде” времето за предвидената кафе пауза и затова конференцията продължи със следващия основен аспект от програмата – криптовалутите. За софтуерната част на блокчейн технология говори Любомир Михайлов, а веднага след него Марина Мучакова представи интересна, важна и актуална тема: „ Как българското законодателство третира различните видове инвестиции в криптовалути и как те следва данъчно да се облагат?“ Марина е Главен Юрисконсулт, управляващ съдружник и данъчен експерт във фирма Веста консулт.

Практическата конференция „Как да постигнем доходи от инвестиции и спекулации?“ е единственото (засега) независимо организирано подобно събитие в България. Мероприятието не се спонсорира от никоя инвестиционна компания или финансова институция и е организирано и проведено от трейдъри за трейдъри. 


Инициатор, организатор и водещ на конференцията е Стефан Трашлиев.

Мероприятието се провежда под егидата на „Българските трейдъри“.

Залата е осигурена от фирма „Цибрица-2009“ ЕООД, известна в нашите среди като издател на книгата „Уроци на трейдъра милионер“.


Мероприятието беше безплатно за всички, а залата, привидно голяма, се препълни за да побере всички желаещи. Събитието беше едно от най-мащабните по рода си в нашата страна с повече от 100 регистрирали се.

 

 

Сподели с колеги и приятели:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *