Успешен трейдър разкрива своето индивидуално предимство

На 16.12.2017 г., на специално организиран семинар, Андон Момчилов разказа и показа как търгува и как постига успех.

По наше мнение, това бе най-значимото за годината събитие в родната трейдърска общност. То бе единственото, в което реален и успешен български трейдър споделя опита си с представители от гилдията. На завършилото през есента световно състезание за трейдъри и инвеститори World Top Investor Андон финишира на четвърто място в генералното класиране с годишна доходност от 75 процента. Колегата отвори сметката си и показа своите сделки от състезанието, разказа как анализира и как търгува, разкри и най-силното си оръжие – своя риск мениджмънт.

Именно това, в свое интервю след завършването на състезанието, Андон Момчилов определя като своето индивидуално предимство, което му позволява да бъде дългосрочно печеливш на форекс пазара.  С конкретни цифри от статистиката на своята сметка той демонстрира как въпреки загубите е успял да постигне впечатляваща доходност за една година. Андон  не може да бъде наречен безгрешен трейдър, но въпреки че допуска понякога и дълги серии от губещи трейдове, в крайна сметка успява да постигне дългосрочна положителна доходност.

Присъстващите бяха изключително изненадани и от неговия оригинален в начин на анализиране и търгуване – колегата не ползва индикатори, дори не търси графични фигури върху ценовото движение, а се интересува само от едно – къде има доминираща вероятност за определено ценово движение, подкрепено от големите пари на пазара.

 

Сподели с колеги и приятели:

  3 comments for “Успешен трейдър разкрива своето индивидуално предимство

 1. Димитър Анадолиев
  17/12/2017 at 13:33

  Здравейте,
  Благодаря за добрия семинар. Г-н Момчилов представи една много интересна идея за работа на Форекс пазара. Може би времето за лекцията и въпросите беше много малко. Като цяло аудиторията не беше съвсем неподготвена /начинаещи/, но самият подход към пазара и управлението на капитала и риска, по- скоро оразмеряването на сделките изискваха повече време за анализ и осмисляне.
  Ще бъда много благодарен, ако се даде линк или точното наименование на книгата, която А.Момчилов цитира като основа на това математическо моделиране.
  Поздрави,
  Димитър Анадолиев
  d_anadoliev@mail.bg

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *