FORE(X)CASTS

или как да прогнозираме форекс с помощта на времевите линии.

Неотдавна под заглавието Диригенти на финансовите пазари списание Трейдър публикува статия на колегата Красимир Гугов, в която той представя необичаен анализ на движещите сили на финансовите пазари. Неговият проект обаче продължава да се развива и ето какво ни писа той:

„Здравейте!

Много читатели ме питат, как реално работи методиката за графично прогнозиране на практика. Тъй като блога ми Еталоните на Вечността съм посветил на теми, свързани с въздействието на еталоните върху нас и ежедневието ни, реших да направя отделен блог, в който да пиша само за финансовите пазари. Така се роди блога FORE(X)CASTS.

В него ще ви описвам как работи модела за графично прогнозиране на практика. Ще разберете един от основните и елементи за прогнозиране и проследяване историята на настъпилите вече ДЪНА и ВЪРХОВЕ назад във времето. Или това са така наречените ВРЕМЕВИ ЛИНИИ. Те показват продължителността на текущия тренд и ориентировъчната дата на следващия екстремум ( ДЪНО или ВРЪХ ).

Искам да уточня, че освен тях в методиката има също и допълнително инсталиране на специални индикатори. Тяхната роля е да потвърждават настъпването на същинската дата и час на поредния нов екстремум във времето. Това е изключително важно, особено когато има натрупан флет в предходните ДЪНА и ВЪРХОВЕ.“

Вижте практическото използване на времевите линии върху D1 графиката на валутната двойка EURUSD в статията Красимир Гугов в неговия нов блог FORE(X)CASTS

Сподели с колеги и приятели:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *